HR vacatures invullen en een HR community bouwen

In 2006 solliciteerde ik naar een ‘echte HR stage’ – en ik werd aangenomen. Maar binnen een week werd me gevraagd of ik niet ook wilde bloggen. Ik blogde al voor mezelf, vooral over filosofie en waar ik op dat moment aan dacht. En het leek me leuk om bij te dragen aan een blog over HR onderwerpen. En nu, ruim zes jaar later, ben ik voltijd aan de slag bij Expand HCM, niet als HRM’er (wat ik toen dacht te worden), maar als community manager. Voor een groep HR bloggers. Een erg leuke uitdaging – en een waar ik tot nu toe weinig over geschreven heb.

Een HR vacature board / social media tool: HR-4u

Een van mijn projecten was om een website te bedenken (niet zelf te bouwen) die HR vacatures makkelijk via social media kon verspreiden. Dat werd HR-4u, waar ik eerder over schreef (Vind je HR vacature met HR-4u). Omdat de markt er helaas niet naar is, staat dit project even op pauze.

HR vacatures: vind de juiste HR professional

Een ander leuk onderdeel van mijn functie is om de consultants te helpen de juiste HR professionals te vinden voor de HR vacatures die we invullen voor onze opdrachtgevers. Hiervoor gebruik ik bijvoorbeeld Google Adwords, maar vooral ook social media. Interessant feitje: het bezoek uit LinkedIn is bijna altijd het dubbele van dat uit twitter. Terwijl ik daar minder connecties heb. Ik verwacht dat mensen op LinkedIn toch wat serieuzer lezen, of wellicht meer bezig zijn met vacatures.

HR Community interviews

Het meest leerzame deel van mijn functie is dat ik elke drie maanden een HR eindverantwoordelijke interview. De interviews gaan over actuele trends in het HR vakgebied. En ze geven me de kans om off-the-charts vragen te stellen aan mensen die al een stuk verder zijn in hun loopbaan en die af en toe ontzettend mooie verhalen kunnen vertellen. De interviews zijn te vinden op onze HR Community pagina.

HR bloggers en de HR community

Naast het verspreiden van HR vacatures, verspreid ik ook onze HR weblog artikelen. En redigeer ik (als het nodig is) de artikelen van zo’n 35 HR bloggers. Dit vind ik misschien wel het leukste om te doen; om mee te denken hoe we bepaalde idee├źn het beste over kunnen brengen op de lezer. En om te bedenken hoe we de artikelen het beste onder de doelgroep kunnen verspreiden (tip: LinkedIn groepen werken vaak het beste, hoewel een virale tweet optimaal is).

Toekomstige uitdaging

Om goed door te lichten hoe de markt naar ons kijkt. En in hoeverre we dat willen veranderen. Dat ligt mooi in het verlengde van wat ik tot nu toe heb gedaan.

Over de HR bloggers en de HR community volgt binnenkort een nieuwe blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.