Een reden om van facebook te houden

We worden depressief van Facebook, naar het schijnt. Omdat iedereen allerlei positieve dingen op Facebook post, verkeren we in de veronderstelling dat iedereen een bijzonder, waardevol en interessant leven heeft. Behalve wij. We besteden onze tijd verlekkerend voor onze monitor, terwijl we naar de strandfoto’s op Ibiza kijken en lezen hoe ons nichtje haar master heeft gehaald en ons neefje een nieuwe baan heeft of een huis heeft gekocht. En ondertussen zijn we vooral aan het facebooken en worden we zelf niet gelukkiger.

Kunnen we dat omdraaien? Als je blieft? Kunnen we niet denken: wat een inspiratie! Wat een hoop positieve dingen gebeuren er om me heen, laat ik óók mijn diploma halen? Of een fantastische vakantie plannen?
Zo kan al die tijd die in Facebook gestoken wordt toch nog uitmonden iets positiefs.

Het enige ontnuchterende alleen, is dat dit ene ding dat zo mooi is aan Facebook.. niets met Facebook te maken heeft.

One thought on “Een reden om van facebook te houden

  1. Ik realiseer me ook wel dat Facebook veel goeds brengt en dat het praktisch is om evenementen te organiseren en we makkelijker contact kunnen houden met vrienden van ver weg. Maar ik verzet me graag tegen het tijd-doden op facebook en het alleen maar consumeren van de activiteiten van anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.